Aanhouding en doorzoekingen in groot onderzoek naar oplichters van bedrijven

donderdag 26 maart 2015

Aalsmeer - De politie en de FIOD hebben donderdagochtend samen invallen gedaan in drie bloemenbedrijven in Aalsmeer en zes woningen in Aalsmeer, Amsterdam, Kudelstaart en Rijsenhout. De doorzoekingen maken deel uit van een opsporingsonderzoek naar verdachten van grootschalige oplichting van bedrijven, heling, witwassen, faillissements-en btw-fraude. Een persoon is aangehouden vanwege vuurwapenbezit.

De politie, de FIOD en het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM)hebben onderzoek gedaan naar oplichtingspraktijken bij bedrijven op debloemenveiling in Aalsmeer. Bij de opsporingsinstanties is een aantal aangiftenvan oplichting, verduistering en valsheid in geschrifte binnengekomen.

Uit onderzoek blijkt dat de oplichters vanuit hun bloemenbedrijven grotepartijen bloemen bestellen, maar deze vervolgens uiteindelijk niet betalen. Decriminelen laten hun bedrijven na ontvangst van de leveringen failliet gaan.Hierdoor blijven de bloemenleveranciers achter met schadeposten, die in deduizenden euro's lopen. Bovendien kunnen de verdachten in verband wordengebracht met het helen van een enorme partij pallets met dozen vol chocolade.

Bij de doorzoeking van de zes woningen en de drie bedrijven donderdag, zijnfinancile administratie, tienduizenden euro??s, een vuurwapen, munitie en eenhoeveelheid gestolen chocolade inbeslaggenomen. Ook zijn een bankkluis,postbussen en garageboxen doorzocht. Vooralsnog zijn er geen aanhoudingenverricht. Om de omvang van de oplichtingszaak in beeld te kunnen brengen, zaleerst uitgebreid administratief onderzoek worden gedaan.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Amstelhoek | 112 alarmeringen Amstelhoek | Goedkoop Tanken in Amstelhoek | Supermarkten in Amstelhoek | Weerbericht Amstelhoek