Politiehond raakt zwaar gewond bij aanhouding verwarde agressieve man

maandag 10 augustus 2015

Uithoorn - Bij de aanhouding van een verwarde agressieve man is de 6-jarige politiehond Django vannacht zwaar gewond geraakt.

De verdachte drong rond middernacht via het balkon de woning binnen van eenbewoner aan de Straatsburgflat in Uithoorn. Deze bewoner vluchtte via devoordeur zijn woning uit en belde de politie.

Ondanks pogingen de verwarde man de flat uit te praten werkte hij niet mee.Met de sleutel van de bewoner zijn politiemensen uiteindelijk het appartementbinnen gegaan, maar ook daar verzette de man zich tegen zijn aanhouding. Eenhondengeleider besloot hierop zijn diensthond in te zetten, waarna de man dwarsdoor een gebroken balkonruit liep en trachtte te ontkomen via naast gelegenbalkons. Bij zijn poging de man vast te pakken door de gebroken ruit scheurdeDjango alle pezen in zijn linkerschouder. Vervolgens is pepperspray tegen de mangebruikt, maar ook dit had niet het gewenste effect. Uiteindelijk lukte het depolitie de verdachte enkele balkons verder aan te houden.

Django is vannacht in een dierenkliniek geopereerd en zal bij zijn baasjethuis aansterken. Of Django ooit weer inzetbaar zal zijn binnen de politie hangtaf van zijn herstel.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Amstelhoek | 112 alarmeringen Amstelhoek | Goedkoop Tanken in Amstelhoek | Supermarkten in Amstelhoek | Weerbericht Amstelhoek