Tekenaar hakenkruizen aangehouden

vrijdag 10 april 2015

Amstelveen - De politie heeft donderdag 9 april een 26-jarige man uit Nieuw-Vennep op heterdaad aangehouden voor het aanbrengen van een hakenkruis in een lift in een verzorgingstehuis. De viltstift had hij bij zijn aanhouding nog in zijn zak.

De afgelopen veertien dagen tekende een onbekend persoon in meerdere liftenin Amstelveen hakenkruizen. De politie stelde een onderzoek in en kon de man naintensief speurwerk op heterdaad aanhouden.

Agenten in burger hadden de verdachte na een tip op een gegeven moment inbeeld en constateerden dat hij een hakenkruis in een lift had aangebracht. Deman heeft bekend dat hij op een zestal locaties in liften hakenkruizen heeftgeplaatst.

Mirjam van 't Veld: 'Het nieuws dat er hakenkruizen waren aangetroffen in eenverzorgingshuis heeft mij diep geraakt. Het zorgt voor leed bij mensen die datniet verdienen. Ik heb de zaak hoog opgenomen. Politie en medewerkers van degemeente zijn direct in de zaak gedoken en hebben gezorgd voor extra toezicht eninzet. En dat is beloond. Ik ben ontzettend blij dat de dader gepakt is. Ditsoort gedrag is onacceptabel.'

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Amstelhoek | 112 alarmeringen Amstelhoek | Goedkoop Tanken in Amstelhoek | Supermarkten in Amstelhoek | Weerbericht Amstelhoek