Dubbele liquidatie uit 2003 in Opsporing Verzocht

maandag 23 november 2015

Amstelveen - Sinds het Openbaar Ministerie in juni bekend maakte dat zij Willem Holleeder gaat vervolgen voor de moord op Cor van Hout en de doodslag op Robert ter Haak verrichten politie en justitie nieuwe inspanningen om meer duidelijkheid te krijgen over de moord uit 2003. Het programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag 24 november 2015 uitgebreid aandacht aan de zaak.

Op vrijdag 24 januari 2003 worden Cor van Hout en Robert ter Haak in de Dorpsstraat in Amstelveen neergeschoten. Van Hout overlijdt ter plekke en Ter Haak overlijdt enige weken later in het ziekenhuis. De twee hadden net een Chinese maaltijd genuttigd samen met twee andere mannen en wilden weggaan. Op dat moment rijdt een rode motor langs met daarop twee mannen. De man achterop opent het vuur.

Inmiddels concentreert het onderzoek naar de dubbele liquidatie zich op de rode motor, die al anderhalf jaar ervoor werd gestolen in Zuid-Limburg. Een half jaar voor de liquidaties is een bestuurder op de rode motor geflitst. Deze flitsfoto is nader geanalyseerd door TNO en daarna opgewaardeerd. Door de verbeterde flitsfoto kan een betere inschatting worden gemaakt van de lichaamskenmerken van de gefotografeerde motorrijder.

Opsporing Verzocht begint dinsdagavond 24 november om 20.30 uur op NPO 1 en wordt woensdag om 12.25 uur herhaald op NPO 2.

bron: politie.nl | Categorie: moord-doodslag


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Amstelhoek | 112 alarmeringen Amstelhoek | Goedkoop Tanken in Amstelhoek | Supermarkten in Amstelhoek | Weerbericht Amstelhoek