Peperduur klokje kapot gestampt

donderdag 3 december 2015

Uithoorn - Een 60-jarige man uit Uithoorn maakte zijn uitspraak, dat de politie zijn horloge zeker niet ging krijgen, direct waar. Hij stampte het voor de ogen van de politieagenten kapot. Op het horloge en zijn Mercedes lag een conservatoir beslag. Deze zijn dan ook, ondanks de beschadiging van het klokje, in beslaggenomen.

Politieagenten van het wijkteam Aalsmeer zagen de man op woensdag 2 december rijden en gaven hem een stopteken. Bij controle bleek dat er een conservatoir beslag op hem ruste en namen hem mee naar het bureau. De politiemensen legden uit dat er beslag zou worden gelegd op zijn auto en zijn dure horloge. Hij reageerde heftig: ‘Als jullie mijn horloge in beslag nemen stamp ik het hier kapot.’ De man haalde het horloge van zijn pols, legde het op de grond en stampte er meerdere keren op. Het kwalitatief goede horloge was hier niet tegen bestand, waardoor het glas sneuvelde.

Betrokkene was in het verleden veroordeeld voor de hulp bij distributie van verdovende middelen. Naast gevangenisstraf heeft de rechter besloten het opgebouwde crimineel vermogen af te pakken. Deze ‘schuld’ heeft hij nog niet (volledig) betaald en ligt er een conservatoir beslag op zijn bezittingen. Door het vernielen van het horloge zal de schuld minder snel afnemen, aangezien de waarde aanzienlijk is gedaald.

Veel strafbare feiten worden gepleegd vanuit een winstoogmerk; criminaliteit met als doel om daar in materiële zin beter van te worden. Het afpakken van crimineel vermogen is dan ook een waardevol middel in de bestrijding van criminaliteit. Het wordt ingezet als aanvullende interventie bij de bestrijding van High Impact Crime, bij ondermijnende criminaliteit en bij strafbare feiten gepleegd door ‘veelplegers’.

Vanuit het besef dat het niet afpakken van crimineel vermogen, hoe gering ook, de onderlinge cohesie van bijvoorbeeld een wijk of jongerengroep, of de integriteit van een branche kan aantasten, wordt afpakken ingezet om met crimineel geld opgebouwd status af te breken, de daarmee opgebouwde voorbeeldrol te ruïneren en gevoelens van onzekerheid en onveiligheid te verminderen. Afpakken is geen neventaak maar een kerntaak van het Justitie.

bron: politie.nl | Categorie: overlast-vandalisme


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Amstelhoek | 112 alarmeringen Amstelhoek | Goedkoop Tanken in Amstelhoek | Supermarkten in Amstelhoek | Weerbericht Amstelhoek