Zes aanhoudingen voor brute woningoverval

donderdag 17 juli 2014

Amstelveen - De afgelopen weken zijn nog zes personen aangehouden in verband met het onderzoek naar de woningoverval aan de Rembrandtweg in Amstelveen op 18 februari 2014. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de overval, danwel bij de heling van de buit. In juni werd al een 27-jarige man uit Utrecht gearresteerd.

Deslachtoffers ? een vrouw van 77 en haar 81-jarige echtgenoot ? werdenop18 februari ?s avonds laat door twee mannen bedreigd, vastgebonden envastgehouden. De overvallers gingen ervandoor met sieraden, kunstwerken, pasjesen de auto van de slachtoffers.

Opmerkelijk

Vervolgens gebeurde op donderdagmiddag 17 april iets opmerkelijks: aan devoordeur van de slachtoffers hing een tas met daarin een deel van debuitgemaakte sieraden. Daarbij werd ook een brief gepost, waarin stond dat deslachtoffers de hele buit konden terugkrijgen in ruil voor een aanzienlijkgeldbedrag. Op zondag 20 april werd opnieuw een brief bezorgd bij het echtpaar.De recherche zette het onderzoek onverminderd voort.In opsporingsprogramma?sOpsporing Verzocht, Bureau020 en Bureau Noord Holland werd aandacht gegeven aandeze zaak.

Aanhoudingen

Alle inspanningen waren niet voor niets.Een 27-jarige man uit Utrecht konalop10 juni worden gearresteerd. Op maandag 16 juni deed het rechercheteamdoorzoekingen in vijf woningenin Utrecht en Nieuwegein. Een deel van de buitwerd aangetroffen en twee mannen van 32 en 26 jaar oud en twee vrouwen van 25 en42 jaar oud uit Nieuwegein en Utrecht werden aangehouden. Op 8 juli werdentwee30-jarige mannenuit Utrechten IJsselstein aangehouden. In verband met hetlopende onderzoek kon niet eerderworden bericht overde aanhoudingen. Hetonderzoek gaat door, en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Gerelateerde berichten

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Amstelhoek | 112 alarmeringen Amstelhoek | Goedkoop Tanken in Amstelhoek | Supermarkten in Amstelhoek | Weerbericht Amstelhoek