Wegmisbruiker moet rijbewijs inleveren

donderdag 1 december 2016

Amstelveen - Agenten hebben woensdagochtend, tijdens een onopvallende videosurveillance, twee automobilisten staande gehouden.

Op de A9 in Velsen werd een vrouw  aan de kant gezet omdat ze met haar auto aan het ‘kleven’ was.  Rond 10:20 uur werd op de  Keizer Karelweg in Amstelveen het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige man uit Haarlem. De videosurveillanten zagen de automobilist op de A200 in Halfweg rijden en besloten de achtervolging in te zetten omdat de man nogal opvallend rijgedrag vertoonde. Hij reed erg dicht op zijn voorganger, wisselde voortdurend van rijstrook zonder richting aan te geven en haalde rechts in. De Haarlemmer reed, met zeer hoge snelheid, via de A9 naar Amstelveen. Er werden snelheden gemeten van 150 km per uur. Nadat de man in Amstelveen, op de kruising met de Keizer Karelweg en de Ouderkerkelaan, nog eens twee keer door rood was gereden, werd hij uiteindelijk staande gehouden en moest hij zijn rijbewijs direct inleveren.

Tijdens de ongeveer tien minuten durende rit was twee keer sprake van een bijna-aanrijding. Dankzij de alertheid van de andere weggebruikers, die op tijd terug stuurde of hard op hun rem trapte,  kon dit ternauwernood worden voorkomen.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt wegens gevaarlijk weggedrag. Ook hebben de agenten de wegmisbruiker aangemeld voor een EMG-cursus bij het CBR.

De EMG (Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer) is een verplichte en dure cursus die kan worden opgelegd door het CBR. De EMG kan worden opgelegd aan bestuurders die de verkeersregels in ernstige mate overtreden. De cursus bestaat uit drie cursusdagen, verspreid over meerdere weken en moet door de deelnemer zelf betaald worden. Bij het niet betalen of volgen van de cursus verklaart het CBR het rijbewijs ongeldig.

EMG-folder: http://www.vnn.nl/meer-weten-over/verkeer/emg/

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Amstelhoek | 112 alarmeringen Amstelhoek | Goedkoop Tanken in Amstelhoek | Supermarkten in Amstelhoek | Weerbericht Amstelhoek